22. september 2017

Meniny má Meniny na web

Registrovať Prihlásiť

ZdravieZvierata.sk

aby sme si lepšie rozumeli

Článok dňa

Pagekón riasnatý a jeho chov

Teráriové zvieratá

Zvieratá

Zobraziť článok

Hlodavce

Vakoveverička lietavá (Petaurus breviceps)

Vakoveverička lietavá sa v prírode vyskytuje od Tasmánie a priľahlých ostrovov pozdĺž východného pobrežia Austrálie až po lesy Papuy-Novej Guiney na severe. Má rada lesy s riedko rastúcimi stromami, ktoré… čítať celý článok

Tarbík egyptský (Jaculus jaculus)

Miestom jeho výskytu sú púšte, polopúšte a stepi severnej Afriky, predná a stredná Ázia až po severnú Čínu a Mandžusko. Tarbíci sú prevažne samotári, ale niektoré druhy sa niekedy spájajú… čítať celý článok

Škrečok sýrsky (Mesocricetus auratus)

Pôvodným domovom škrečkov sýrskych sú púštne oblasti Sýrie a juhovýchodnej Európy. Sú to nočné zvieratá, cez deň veľa spia. Pri zotmení, alebo skoro ráno sa vydávajú hľadať potravu. Škrečkovia sýrski… čítať celý článok

Škrečok čínsky (Cricetulus griseus)

Patrí do rodu sivých škrečkov (cricetulus). Sú to hlodavce s typickým štíhlym telom dlhým 8-12,5  cm.  Rozoznávacím znakom tohto rodu je neosrstený chvost dlhý 25 – 106 mm. Ušnice sú… čítať celý článok

Škrečok Roborobského (Phodopus roborovskii)

Tento škrečok je najmenším žijúcim škrečkom, čím robí spoločnosť škrečkovi džungarskému v jeho trpasličej skupine. Jeho veľkosť je len 4-6cm a dĺžka ochlpeného chvosta 5-10 mm. Najčastejšie má popolavo šedú… čítať celý článok

Škrečok džungarský (Phodopus sungorus)

Škrečok zlatý má v škrečkovi džungarskom veľkú konkurenciu. V posledných rokoch začína byť tento hlodavec veľmi rozšírený v obchodoch, čiže aj v domácnostiach. Vďaka jeho 8-10cm sa zaradil do skupinky… čítať celý článok

Škrečok zlatý (Mesocricetus auratus)

Škrečok zlatý je rozšírený západne od Kaspického mora a v oblasti, ktorá leží medzi Kaspickým a Čiernym morom. Je veľký asi 15 cm a dožíva sa od 2 do 4… čítať celý článok

Škrečok poľný (Cricetus Cricetus)

Tento hlodavec žijúci vo voľnej prírode dosahuje 20-35  cm a aj s jeho váhou 200-500  gramov o ňom môžeme povedať, že patrí medzi najväčšie hlodavce. Charakteristické je preň  pestré sfarbenie.Koncom augusta… čítať celý článok

Biely potkan (Rattus norvegicus)

Je albinotická forma zdomácneného potomka potkana obyčajného. Je veľký cca 28cm (chvost 27cm) a dnes sa používa ako významné laboratórne zviera. Müller (1971) charakterizoval bieleho potkana za veľmi čistotné, pokojné zviera, ktoré… čítať celý článok

Potkan obyčajný (Rattus norvegicus)

Potkan obyčajný má chvost kratší než telo, menšie ušnice a tupší pysk ako potkan tmavý. Potkan obyčajný sa dostal do Európy pravdepodobne s národmi Strednej Ázie, pretože je adaptabilnejší ako… čítať celý článok